Офицерите от резерва "Атлантик": Маските паднаха, светът видя античовешката същност на режима на Путин и обкръжението му

Българската държава да се ангажира с разкриването на военните престъпления на руската армия във войната в Украйна

Съюзът на офицерите от резерва "Атлантик" излезе с нарочна декларация, в която осъди режима на Путин и варварското насилие за завладяване и подчиняване на умовете на хората, визирайки последните зверства, извършени от руски войници в освободените от окупатора украйнски територии, сред които и Буча, станали достояние на целия свят. 

Вижте пълния текст:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
НА СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „АТЛАНТИК“

Маските паднаха! Античовешката същност на режима на Путин и неговото обкръжение се показа след освобождаването на окупираните от руската армия територии. Масовите гробове и разстрелите на цивилни граждани от войските на окупатора е най-яркото проявление на антихуманната същност на „путинисткия руски свят“, който се опитва чрез варварско насилие да завладее/да подчини/ умовете на хората. Тези проявления на руската армия показват дълбоката ерозия в руската армия и руското общество. Общество, в което античовешкото произлиза от идеите на един единствен човек. Идеи, които за съжаление се изповядват от отделни български интелектуалци и политици. 

Като осъждаме тези прояви на геноцид призоваваме българската държава да се ангажира с разкриването на военните престъпления на руската армия във войната в Украйна, като изпрати свои разследващи екипи за тяхното документиране и последващо преследване на военнопрестъпниците.