Атлантици: Първата линия на защита на евроатлантическия избор на България е премахване на института "служебно правителство"

Само така може да бъде отрязан пътя на Румен Радев към нова еднолична власт и установяване на прокремълска президентска република

"Първата линия на защита на евроатлантическия избор на България е премахване на института "служебно правителство". Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България.

"За целта призоваваме народните представители с евроатлантическо мнозинство, което вече доказа, че съществува, да сформират ново редовно правителство, с ясна и фиксирана програма и мандат.

През това време, съгласно процедурата и сроковете от глава 9 от Конституцията, народните представители трябва да премахнат института на служебното правителство. Така ще отрежат пътя на Румен Радев към нова еднолична власт и към установяване на прокремълска президентска република.

Евроатлантическите партии в Народното събрание, колкото й да не могат сега да намерят общ език за съставяне на редовно  правителство до края на редовния мандат на този парламент, трябва да осъзнаят едно - най-важното сега е да бъде спрян пРезидента и да бъдат неутрализирани амбициите му към еднолична власт. Това е първостепенната заплаха за демокрацията и държавността сега!

Затова, призоваваме евроатлантическите политически сили в парламента: 

Първо, лишете Румен Радев от инструмента служебно правителство, а след това, ако искате, отидете на нови избори!", се казва в позицията