Австрийският канцлер предизвиква Путин да седне на масата за преговори

Карл Нехамер

Карл Нехамер

През третата година от войната трябваше да се направи повече.Искаме да спрат убийствата, Русия да спре да води тази брутална агресивна война срещу Украйна. Ще са необходими преговори, за да се постигне мир. Западът се нуждае от повече съюзници. Страните от БРИКС трябва да участват повече в оказването на натиск върху Русия.

Това заяви в понеделник австрийският канцлер Карл Нехамер по време на срещата на европейските лидери във френската столица Париж, съобщава Express.

Мирът в Украйна не може да бъде постигнат без участието на руския президент Владимир Путин в преговорите. На руския президент трябва да се изясни, че избраната от него форма на война води Руската федерация и него в задънена улица, заявява канцлерът и добави: "Путин също трябва да бъде на масата за преговори, защото иначе няма да постигнем мир."

Нехамер също така не изключи бъдеща среща с Путин.

"Ако е полезно, ако помогне, бих го направил отново", заяви австрийският канцлер.

Припомня се, че през април 2022 г. Нехамер посети Москва. Тогава той нарече разговора с руския лидер "отворен, но тежък".

Пристигането на австрийския канцлер в столицата е първото посещение на ръководител на западно правителство в Москва след стартирането на Северния военен окръг. По-късно Нехамер заяви, че не съжалява за решението си.