България и Северна Македония ще председателстват Берлинския процес

Това ще бъде обявено в рамките на срещата на върха на Западните Балкани в Познан

България и Северна Македония съвместно ще ръководят Берлинския процес в подкрепа на регионалното сътрудничество и европейската интеграция на региона през следващите 12 месеца. Това ще бъде обявено в рамките на срещата на върха на Западните Балкани в Познан.

Според пресслужбата на македонското правителство на годишната среща на върха за Западните Балкани, която тази година се провежда в Познан, македонската делегация ще бъде водена от премиера Зоран Заев.

На срещата на върха за Западните Балкани в Познан на съвместната пресконференция на премиера Заев с министър-председателя на Полша Матеуш Моравецки, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и премиерът на България Бойко Борисов, която ще се проведе в петък в 15.00 часа, ще бъде обявено, че Република Северна Македония и Република България ще ръководят съвместно Берлинския процес през следващите 12 месеца.

Борисов ще участва в срещата на страните от Западните Балкани в Познан
Председателството на Северна Македония и България ще приключи през юли 2020 г. с годишната среща на върха, организирана съвместно в София и Скопие, информира македонското правителство.