Български медии с кремълска пропаганда: Русия трябва да влезе в Украйна, за да я освободи от „бандеровците“

НАТО и Украйна застрашават "мирната" Москва, руснаците живеещи в Украйна трябва да се отбраняват от врага, и затова е съвсем оправдано Русия да влезе в Киев и отново да извърши поредното "освобождение" от "фашистите", "бандеровците", "натовските слуги".

Това са част от „бисерите“, на които "българските" медии отново и отново дават широка трибуна на глашатаите на Кремъл от петата им колона в "задунайската" губерния. Те се позовават на отговорите, които Русия дава още през 2014-та година, но са актуални и сега.

Няма никакво съмнение, че това са поредните лъжи и манипулации , защото отговорите на Кремъл са  същите опорки, които папагалски се повтарят от местната им българска агентура, намираща толкова мил прием в националните ни медии, пише българският евродепутат Андрей Ковачев.

За да отклони вниманието от своите действия, Русия отправя необосновани обвинения към НАТО и Украйна, с които изкривява фактите и премълчава последователните усилия на Алианса и европейската дипломация да развива мирни отношения и изгради едно ползотворно партньорство с Русия. 

Освен това Москва съвсем неоснователно атакува легитимността на украинската власт и суверенитета на Украйна, и използва шантажа и военна сила, за да завладее част от териториите на една независима държава. 

russia_1_.jpg

Събитията в Донбас идеално се вписват в тактика на Москва да създава такова впечатление за кризата, като сочи виновниците за нея Украйна и Запада, за да има основание за военна намеса в защита на проруски настроеното население. Оказа се, че съобщенията на лидерите там за евакуиране на рускоезичното население в региона са записани два дни преди излъчването им. Пристигнали в Южна Русия споделиха за "Новая газета", че не са чували при тях да са падали снаряди или да има експлозии, но по улиците минавали коли с високоговорители да призовават населението да бяга към Русия, както и звънели от предприятията и фирмите на хората да побързат с подготовката.

Освен тези неоспорими факти и обстоятелства, родните ни медии, които пригласят на Кремъл, напълно игнорират писмото на шефовете на парламентарните комисии по външни работи и отбрана на страните от Г-7 и Европейския парламент, с пореден призив за мир.

"Няма как да повярваме, че Москва се чувствала несигурна, че някой искал да я нападне, а още по-смешно е твърдението, че Киев искал да нападне Москва. Трябва да помним, че всеки подобен режим си търси пропаганден повод за начало на агресия. А примерите за руската войнствена политика са достатъчно красноречиви кой е най-големия агресор и окупатор в днешните времена.

Помним:

Финландия 1939
Глайвиц 1939 
Грузия 2018
Украйна 2014
Украйна 2022...?

Помним и Будапещенския меморандум от 1994 година, под който Руската федерация се подписва, че ще е гарант за териториалната цялост и суверенитет на Украйна, а Украйна изключително наивно, в замяна, предава ядрените оръжия на Москва.

Помним и подписа на Руската Федерация под основополагащия акт НАТО-Русия през 1997 година, където Русия сама приема разширяването на НАТО със страните от Източна Европа! 

Помним и Ото фон Бисмарк: "ДОГОВОРИТЕ С РУСИЯ НЕ СТРУВАТ ДОРИ ХАРТИЯТА, ВЪРХУ КОЯТО СА НАПИСАНИ“, посочва Андрей Ковачев.