Българският футболен съюз обмисля бъдещо сътрудничество с БАН

Идеята бе лансирана по време на среща с български академици

Борислав Михайлов

Борислав Михайлов

Българският футболен съюз (БФС) е обсъдил възможни варианти за сътрудничество с учените в лицето на Българската академия на науките (БАН). Сайтът на централата съобщи, че президентът Борислав Михайлов и неговият заместник Атанас Фурнаджиев са посрещнали представители на БАН в Националната футболна база Бояна, съобщава "Дневник".

От страна на БАН присъстващите са били академиците Стефан Воденичаров, Васил Гюзелев, Васил Сгурев, Константин Косев, Георги Марков и член-кореспондентът Иван Гранитски.

"Представителите на БАН разгледаха новата база на БФС преди официалната работна среща с ръководството на федерацията. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдеща съвместна дейност и инициативи, насочени както към подпомагане дейността на БФС, така и на други спортни мероприятия", съобщи страницата на футболния съюз.

През годината Борислав Михайлов е обсъждал възможно сътрудничество с шефа на английския футбол Грег Кларк, президента на Германския футболен съюз (DFB) Райнард Гриндел, както и с правителството на Катар.