Байдън: "Хамас“ трябва да бъде ликвидиран, варварството им е съизмеримо с Холокоста

„Хамас“ са сборище от страхливци, крият се зад гърбовете на цивилни"

Джо Байдън

Джо Байдън

Израел трябва да отговори на нападението на „Хамас“, терористичната групировка трябва да бъде ликвидирана.

Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън в интервю за предаването на CBS „60 Minutes“ на фона на съобщенията, че израелските сили се готвят за наземна операция в анклава.

"Мисля, че Израел трябва да отговори. Те трябва да преследват „Хамас“. „Хамас“ са сборище от страхливци. Те се крият зад гърбовете на цивилни." – коментира той.

Американският лидер заяви, че навлизавено в Газа и ликвидирането на екстремистите е "необходима мярка". На въпрос дали е необходимо изцяло да бъде ликвидиран „Хамас“ той отговори с "да".

Джо Байдън, който планира да посети Израел през близките дни, посочи, че "варварството на терористичната групировка доведе до същите последици, както Холокоста".

Същевременно той смята ,че повторна окупация на ивицата Газа би била „голяма грешка" – по думите му, пътят към палестинската държавност трябва да остане отворен.

 Той изрази увереност, че израелските военни ще се опитат да минимизират жертвите сред гражданското население и ще вземат мерки, да избегнат създаването на ужасна хуманитарна криза в Газа.

Превод Faktor.bg