Байдън помилва пуйките Либърти и Бел за Деня на благодарността

Днес е рожденият ден на американския президент

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън помилва пуйките Либърти (Свобода) и Бел (Камбана) по време на традиционната церемония в Белия дом преди Деня на благодарността, предаде Дарик.

Така Джо Байдън спази една стара традиция за празника, на който американците се събират със семействата си. Печената пуйка е най-важното основно ястие на трапезата през този ден. Денят на благодарността се отбелязва в Съединените щати в четвъртия четвъртък от месец ноември.

Освен това помилването съвпадна с рождения ден на Байдън - днес американският президент става на 81 години.

Имената на двете разкошни птици са препратка към един от най-известните символи на Америка и нейната независимост – Камбаната на свободата (Liberty Bell), която се намира във Филаделфия, щата Пенсилвания.

Освен късмета да бъдат помилвани, двете пуйки Либърти и Бел бяха обгрижвани по кралски през последното денонощие. Като истински звезди те имаха фотосесия с най-популярните новинарски фотографи и посетиха Белия дом. А през нощта преди това Бел и Либърти бяха настанени в луксозна хотелска стая в един от най-скъпите хотели във Вашингтон.

Сега пуйките ще започнат нов живот в стопанството към колежа по хранително-вкусови, селскостопански и природни науки към университета на Минесота в Сейнт Пол.