Бени Ганц се закани на враговете, различни от "Хамас": Рискувате и вие да бъдете унищожени

Бени Ганц

Бени Ганц

Израелските усилия за възстановяване на южните общности, опустошени от атаката на "Хамас" на 7 октомври, ще отнемат години и ще надхвърлят планираната сухопътна офанзива в Ивицата Газа. Това предположение направи министърът от военновременното правителство на Израел Бени Ганц, цитиран от Ройтерс.

Ганц, който е бивш генерал, се присъедини към Нетаняху и като един от лидерите на опозицията в извънредното правителство предупреди враговете на Израел, различни от "Хамас", че те също рискуват да бъдат унищожени.

"Битката срещу терора в Газа ще продължи в рамките на територията на Ивицата - навлизайки дълбоко, навсякъде и по всяко време, което е необходимо, за да се гарантира сигурността на общностите, които ще бъдат възстановени и за възстановяването на региона", каза Ганц в речта си. "(Наземната) операция ще бъде само един етап от дълъг процес, който ще включва отбранителни, дипломатически и социални аспекти, които ще отнемат години", изтъкна той.

Ганц, който е и дългогодишен политически съперник на Нетаняху,  каза още, че създаденият преди две седмици военен кабинет функционира добре и взема решения въз основа на изчисления, свързани с националната криза.

Израел се закани да унищожи своя заклет враг "Хамас", който има подкрепата на Иран и "Хизбула" в Ливан.

"Опасността от унищожение няма да бъде нашата съдба, а по-скоро съдбата на тези, които биха ни сторили зло", подчерта Бени Ганц.