Бербатов организира футболен турнир за изключените от БФС клубове

8 клуба са засега от София и Перник, като се очаква да станат 10

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов

Аматьорските футболни клубове, които БФС изключи от структурите си в началото на годината, като наказание за участието им в конгреса, организиран от Димитър Бербатов, ще продължат да изпълняват своята дейност, благодарение на своя фаворит за президент на съюза. Това ще стане със създаването на специален турнир за тях, научихме от „Тема Спорт“, съобщават Факти.бг.

„Една мечта е вече реалност. Едно начало, което ще позволи на всеки отбор, преустановил дейност заради БФС и техните рестрикции, и финансови тежести, отново да участва и практикува любимата игра. Нещата са повече от впечатляващи! Футболните клубове няма да заплащат нито за съдии, нито за доктор, поемат си само охраната на мача“, сподели Михаил Александров, като част от екипа на Бербатов.

„Планира се да се играят мачове в два полусезона – есенен и пролетен. 8 клуба са засега от София и Перник. Очаква се да станат 10“, на свой ред изтъкна Мони Младенов от Димитровец Ковачевци.

Очаква се да има и награден фонд, с който да се подпомогне съществуването на въпросните клубове. Парите ще бъдат осигурени от спонсори.