БФС: Съмнителните мачове на Верея са срещу Берое, Славия и ЦСКА

УЕФА има специален софтуер, с което прихваща отклонения в залаганията за определени срещи.

Председателят на Дисциплинарната комисия кум БФС Юрий Кучев, разкри кои са съмнителните мачове, заради които Верея отнесе своята глоба.
Старозагорският клуб бе санкциониран с 5000 лева след сигнал от УЕФА по подозрение, че отборът е манипулирал мачове.

"Ако не ме лъже паметта, ставаше дума за мачове срещу Берое, Славия и ЦСКА. УЕФА има специален софтуер, с което прихваща отклонения в залаганията за определени срещи. В случая Верея на три пъти е попадал в тази графа, и УЕФА изпрати официален сигнал до нас", сподели Юрий Кучев пред БТВ.

По темата говори и административният директор на Верея - Николай Демирев.

"Мачовете, за които получихме сигнали са загубата ни от Славия с 0:4, от Берое с 0:6 и за мача с ЦСКА. Да плащаме глоба, че сме паднали само с 0:1, това не го разбирам.

Някой от нас трябва да влезе в съблекалнята на ЦСКА и да им каже да ни вкарват ли? Не знам как да го разбирам. В криза сме, нормално да падаме с 3,4 или 5 на нула. Когато играем добре е нормално да е с 0:1 или да направим 0:0.


Ако кажете, че и мачът с Лудогорец е нагласен, това ще бъде върхът на айсберга. Нашият отбор играе единствено за оцеляването си в елита, не влизаме в схеми и уговорки", сподели Демирев.

Отборът на Верея заема последното място в родния елит с едва 6 точки, а последната победа на старозагорци бе на 8 март 2018-а.