Биков: Партиите да наложат попечителство на Петков

Тома Биков

Тома Биков

Заради безотговорността и глупостта на Кирил Петков България е на път да пропусне шанс, който най-вероятно няма да се повтори през следващите години. Това е ЕС да приеме такава позиция за започване на преговори на РСМ, която да отговори на българските национални интереси, да защити правата на българите в РСМ и която да позволи на България и РСМ да заживеят без граница.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, предаде БГНЕС. „Предложението отчита българските искания. Отчита исканията на българската държава. Това беше потвърдено вчера от почти всички политически фактори в България“, каза Биков.

Той заяви, че днес Кирил Петков, по напълно неясни причини, отива на Съвета на ЕС в Брюксел нелегитимно като премиер в оставка без позиция на българския парламент. „Това е срамно за България. Това отслабва позициите на България в ЕС и ни прави да изглеждаме недобре. Настояваме ПП и всички партии в НС да наложат попечителство на този човек. Чрез парламентарните процедури да му дадат легитимност и България да излезе с достойнство от тази ситуация, в която беше вкарана през последните 7 месеца от Петков“, заяви Биков.