Биляна Ванковска: Македония не принадлежи към ЕС, Преспанският договор е геноцид

"Ние сме червена армия, която ще победи"

Биляна Ванковска, снимка: архив

Биляна Ванковска, снимка: архив

"Принадлежим към Европа, но е и към Европейския съюз. Обвиняват ме, че говоря много за Палестина, за Газа. Е, това, което ни направиха с Преспанския договор, не е ли геноцид?"

Това заяви в Битоля Биляна Ванковска, кандидатът за президент на Северна Македония от Левицата.

"Ние сме червена армия, която ще победи в сряда. Моите опоненти казват, че щяха да направят Македония европейска държава. Искам да спукам цялата тази история за ЕС като балон и да покажа, че зад нея няма приказка. Казват, че ще празнуват 9 май - Деня на Европа. Това е измислено нещо. 9 май е Денят на победата над фашизма. А Битоля, градът на Стефан Наумов, не търпи фашизма. Днес се сблъскваме и с неофашизма." - каза Ванковска.

Относно Европейския съюз кандидатът за президент заяви: "Мигат пред най-корумпираните си елити, а при нас изискват проверка. Казва, че тези, които тънат в корупция, искат да ни пречистят от нея."

"Не казвам, че не принадлежим към Европа. Напротив, ние принадлежим към нея, но не и към Европейския съюз. Обвиняват ме, че говоря много за Палестина, за Газа. Е, това, което ни направиха с Преспанския договор, не е ли геноцид? А утре на конфронтацията ще трябва да обяснявам дали съм про-ЕС или анти-ЕС. Не, аз съм за Македония. Аз съм за македонската сила." - посочи Биляна Ванковска. /БГНЕС