Блокирана ли е Десислава Радева в САЩ ?

Страхил Свиленски, синът на президентшата, се дипломира като бакалавър в университета "Маунт Мърси" в град Сидър Рапидс, щата Айова в САЩ.

Тържествената церемония се е състояла на 29 юли, а по информация на "168 часа" Десислава Радева е заминала зад океана. Така е могла да види на живо завършването на 24-годишния младеж.

"168 часа" попита г-жа Радева дали е присъствала на тържеството и дали е имала проблеми с придвижването към България заради ограниченията, породени от коронавируса. До редакционното приключване на броя тя не отговори. Георги Свиленски, депутат от БСП и баща на младежа, отказа да коментира каквото и да било по темата.

Не е ясно дали и как президентшата е успяла да се върне в България, тъй като полетите между Америка и Европа са силно затруднени заради различните мерки на страните за коронавируса.

Източници на "168 часа", които са неофициални, твърдят, че президентшата е блокирана в Съединените щати заради епидемията.

Много курсове не се изпълняват, а други са драстично забавени. Наши сънародници разказват, че авиокомпаниите са сменяли дните и часовете на полетите по няколко пъти, при това ги измествали с по 20 дни.

168chasa.bg