Заради скучните програми на конкуренцията, БНТ с висок рейтинг в новогодишната нощ

Най-много зрители избраха БНТ в новогодишната вечер. Обществената медия е най-гледаната телевизия цялата вечер до края на празничната ни програма след полунощ.

"Новогодишна щръклица“ изпреварва значително „Шоуто на Николаос Цитиридис“ и „Маскираният певец“ по другите две телевизии. Като средните данни на ГАРБ показват, че над 40% от зрителите в този часови пояс са избрали забавното предаване със звездите на комедията и музиката по БНТ. На второ място се нарежда "Маскираният певец" на Нова с 21% пазарен дял. "Шоуто на Николаос Цитиридис" са предпочели 15.6% от зрителите в този часови пояс.

Обществената телевизия запазва този интерес и със следващото шоу – „Нова година с БНТ“ с водещи Руслан Мъйнов и Александра Сърчаджиева, в което участваха най-популярните звезди на българската музика. Отново 40% от зрителите в слот са предпочели шоуто на БНТ, пред предаванията на Би Ти Ви и Нова, които са с пазарен дял съответно 19.68% и 10.82%.

А в полунощ повече от половината български зрители са посрещнали Новата година с БНТ. В този час данните на ГАРБ показват рейтинг повече от 20% и пазарен дял близо 55% за обществената медия.

В социалните мрежи обаче заваляха коментари, че държавната телевизия не е направила нещо кой знае какво ново, а високият рейтинг се дължи на скучната програма по останалите медии. Маскираните певци и Николаос Цитиридис със странните гости "фамилия Стораро" и Есил Дюран едва ли са успели да задържат пред екрана зрителите, категорични са телеманите. В крайна сметка от БНТ заложиха на класиката и пуснаха любими на поколения певци и артисти, както преди години правеше Хачо Бояджиев.