Обвиненият в побой Кирил Терзиев проговори: Не съм удрял Гущерова, дължат ми много пари

Кирил Терзиев, снимка: dir.bg

Кирил Терзиев, снимка: dir.bg

Вчера Светлана Гущерова е позвънила на полицията с молба за защита, след като по думите ѝ борецът Кирил Терзиев я нападнал и избил предни ѝ зъби през прозореца на автомобила. Всичко това се случило пред очите на трите ѝ деца - Криси, Ани и Доби.

Олимпийският медалист по борба Кирил Терзиев отрече да е удрял Светлана Гущерова след скандал с нея. 

Инцидентът станал в близост до дома на семейство Гущерови в София. В интервю за вестник "Труд" борецът разкрива, че Християн и Светлана Гущерови му дължало много пари. По този повод той за пореден път е попитал кога ще му ги върнат.

"С пръст не съм докоснал Светлана Гущерова. Разменихме си няколко реплики, тя тръгна да ме плюе и си удари фасетите в прозореца на колата. Със семейство Християн и Светлана Гущерови имаме стара история - цяла одисея, свързана с много пари, които ми дължат", обяснява спортистът и уточнява, че помагал на семейството финансово чрез бизнеса си, тъй като имали финансови затруднения.

Бронзовият медалист от Игрите в Пекин разкри, че дори е наел Светлана на работа, за да може плеймейтката да има осигуровки. Той е застраховател и има офиси в София.

"За 2 години няма един работен ден. Взех я само, за да ѝ вървят осигуровки, че да може да получава майчинство. Редовно съм ги питал и нея, и Християн: "Какво става с парите?", но... уви, само на обещания го карах", разказва Терзиев пред "България днес".

По думите на Гущерова Терзиев от месеци заплашвал и преследвал семейството. А съпругът й Християн се закани, че има записи от случилото се и ще ги публикува, ако полицията не вземе мерки по отношение на Терзиев.

Спортистът пък твърди, че в последните седмици е звънял по телефона на Гущерова не за да иска парите, а за да удължи майчинството на Светлана, но никой не си вдигал телефона. Освен това мъжът ѝ Християн спрял да го търси, защото му обяснил, че нищо няма да му върне.