Бориславова: Попитахме президента защо бави мандата - не дава шанс да сформираме кабинет

Тя призова хората да изслушат целия запис

Лена Бориславова

Лена Бориславова

Влязохме в една много дълга дискусия, за да видим дали можем да реализираме втория мандат. В тези разговори, в толкова напрегната обстановка, се опитваш да вземеш най-правилното решение, а не спиш на дивана, като Радостин Василев.

Това заяви пред бТВ Лена Бориславова от ПП-ДБ по повод на изтеклите записи.

Тя призова хората да изслушат целия запис, за да чуят как една демократична формация дискутира, не се прекратяват дебатите, когато на някого му е писнало и иска да си легне.

По повод на думите за „изпирането на Борисов“, Бориславова каза, че отстраняването на Бойко Борисов не решава проблемите на България, защото става въпрос за едни по-дълбоки проблеми. Като пример тя посочи само някои от събитията през последните дни.

„Прокуратурата е обявила война на НС. В България се случват неща, които са се случвали подмолно. Всичките сили са ангажирани, за да се противопоставят на това да има редовно правителство“, подчерта Бориславова.
„Ако чуете целият запис, ще чуете, че ние влизаме в тази сглобка, за да влезе България в Шенген и еврозоната, да има бюджет“, добави тя.

По отношение на бъдещото правителство, тя каза, че Николай Денков има мандат от всички представители на коалицията, за да води разговорите. "Ние ще се придържаме към официално представения състав на кабинет, с една разлика – Мария Габриел ще бъде външен министър и вицепремиер.“ - каза още Бориславова.

Тя заяви, че днес от ПП-ДБ са отправили въпрос към президентството, защо се бави връчването на втория мандат.

„Президентът не позволява да се премине към сформирането на кабинет. На нас не ни се дава шанс да го сформираме. В същото време виждаме всякакви движения в държавата, за да се блокира създаването на редовно правителство.“ - посочи тя. /БГНЕС