Борисов: Хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да управляваме

След втори трябва да се вразумим политиците и да седнем да направим каквото трябва, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе категоричен, че хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да върнат партията в управлението. Пред препълнената зала в Добрич той пожела успех на водача на листата Деница Сачева, а стотици гласове в залата скандираха "Победа".

След втори трябва да се вразумим политиците и да седнем да направим каквото трябва, настоя той за съставянето на правителство след изборите. И даде след случилото се след фронта в Нормандия - всеки е бързал кой пръв ще влезе в Берлин, за да е водещ на преговорите. "Същото е и в момента. В тези преговори за правителство е важно кой ще е отпред. Чисто морално - ще носиш правото да кажеш: ето, това избират хората. Те не искат да е изчегъртат ГЕРБ, а без ГЕРБ да не може да се управлява", заяви Борисов. Няма да позволявам да ни чернят разни хора, които умеят да манипулират истината, закани се бившият премиер и започна да изброява неща, които са свършени за региона по време на управлението му.

Борисов реагира и на опитите да вкарат разнобой в партията. "Ме може да ми се разбие отбора или да ни разцепят. Нас не ни свързва властта, ние сме от 20 г. приятели. Ние сме другари в живота, приятели, съмишленици. Всички тези хора са част от огромен механизъм на Граждани за Европейско Развитие на България. Колкото повече се опитвате да ни разделите, толкова повече ги втърдявате", заяви лидерът на ГЕРБ.

Данъците не трябва да се пипат, настоя бившият премиер. И увери бизнеса, че ГЕРБ няма да допуснат плановете да им вземат по 33% от доходите. "Тези, които ви причиниха това, трябва да обяснят защо го направиха. Като казваш: ние даваме, трябва да кажеш откъде взимаш. Докато е войната - от тока, бензина и оръжията. А после? Държавата се е превърнала в компенсиращ механизъм за всичко. Това не може да продължава. Прав е Румен Радев като каза за Иван Костов, че разбойническата приватизация те я направиха, но и Костов е прав, че трябва да се върне 3% дефицит. Да седнем и да видим какво правим", заяви Борисов.

Експремиерът посочи, че сестра му не е избягала от България, а е микропедиатър и се бори за недоносените бебета. Моята сестра не избяга, тя е доктор. Малка, голяма заплата – тя остана и е излекувала много бебета, с доц. Мангъров работят, преди бяхме врагове, сега ми е приятел“, коментира Борисов по повод жалбите на Лена Бориславова, че сестра й е избягала от България заради ниското заплащане. "88-ма беше модерно спортистите да бягат. И ние можеше да избягаме националният отбор. Аз останах да направя северна тангента, южна тангента, метро, "Люлин",  "Марица", "Тракия",  "Струма". "Хемус" щеше да е подминала Търново, по друг начин щяхме да идваме тук, от Белокопитово на чакъл към Полски Тръмбеш щеше да е", ядоса се той на спрените проекти. И се разгневи на линийките, които ПП размахват, за да мерят асфалт. Борисов поиска да му покажат те какво са построили, за да извади той линийка и да започне да мери.

"Сълзливият Киро говори, че за всяка българска трапеза ще осигури мекички, кифли, хляб...След него и Корнелия...И хората слушат, че са по-добре, а като идат в магазина, виждат, че са по-зле. Толкова перфектно всичко си планират, за да излъжат. Малко били, 360 дни - Киро, Асен, Бойко Рашков управляват през целите тези 2 години, Асен Василев 3 пъти е финансов министър и все не му стига времето", продължи Борисов.

От 2 г. нашата държава е парализирана от експериментите на "Промяната", които ни обещаваха светло бъдеще, растеж и цъфтеж. Знаете до къде ни докараха - висока инфлация и цени до небето, спрени инфраструктурни проекти... Изхарчиха всички спестявания", посочи водачката на листата Деница Сачева.

За подкрепа бяха дошли бившите министри Красен Кралев, Росен Желязков, Костадин Ангелов и Даниел Митов. На сцената бе и шефката на ПГ на ГЕРБ в 48-то НС Десислава Атанасова, лидерът на СДС Румен Христов и евродепутатът Емил Радев. Утре в Добрич ще дойде и Делян Добрев, за да се срещна с бизнеса в района. Тук са най-добрите, които са готови да работят за по-доброто за всички нас, каза Сачева.

"Твърдят, че са вдигнали доходи и пенсии, но вдигнаха инфлацията и цените. В пенсиите сложиха добавките, които ние започнахме. Благодарение на нашето усилие и личното решение на г-н Борисов бяха отделени за всеки пенсионер. Днес ни упрекват, че само те мислели за другите, но крадат от нашето бъдеще, защото разходите, които направиха ще трябва да бъдат финансирани или със заеми, или с данъци.
Получихме България на двуличието - на двойните стандарти и двойния морал. Политиката не е прах за пране, където всичко става бързо и лесно. Тя е сериозна работа за сериозни хора с опит, знания, мъдрост и обич за България, каквито са хората на ГЕРБ-СДС, като екип с нашия лидер Бойко Борисов, който единствен може да изведе страната от кризата", заяви Сачева.

"България е в безпътица. 2 години, в които етикет на управлението на "Промяната" са емиграцията, инфлацията, изолацията и излагацията. 2 г., в които тези думи са символ на управлението на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков и всички други аматьори, които се упражняваха на наш и ваш гръб в управлението на държава. Не може да позволим това да продължава", заяви Атанасова.

"Няма как тези, които говореха за нулева толерантност към корупцията да са обвързани в шуробаджанашки схеми и да искат да ни управляват, няма как да плащат стотици хиляди от нашите пари за "услуги от грешен ъгъл". Няма как да прпдължи застоя на България, да продължат арестите, да се харчат по 9 млрд за дни без да ни казват за какво. В неделя, на втори, гласувайте за тези, които могат да се справят и са го доказали. За тези, които 3 пъти носиха отговорността за държавата. За единственият и можещ отбор - на ГЕРБ-СДС", надъха залата тя.