Борисов: Няма да ми повлияят записите на Радостин Василев за съставянето на кабинет

Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира., заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

“То човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите. Понеже мен ме записваха по тоалетни, по спални, къде ли не. Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се прави. На мен специално няма да ми повлияят тези записи относно съставянето на правителство”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Всеки има свое мнение за нещо. Нямам никаква информация по темата, освен нечистоплътност бих го нарекъл. Прилага се сценарии към партията на промяната и "Демократична България". Целта е да няма правителство, защото всичко е много близко това да се случи. Това обслужва много различни интереси, които не искат България да се стабилизира. Аз не знам Кирил Петков какво знае, на негово място аз нямаше да коментирам", каза Борисов.

Според него във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира.

Той добави че е притеснен от времето, което е избрано той да бъде разпитван. Странно защо, но това съвпада с ключов момент, когато се прави правителство. Разпитите са могли да бъдат и следващата седмица и нищо е нямало да се промени, посочи той.

Борисов заяви, че не знае как ПП-ДБ ще говорят за съдебна реформа, ако се отиде на избори.

„Защото на втория разпит ме попитаха, защо сме поискали оставката на Иван Гешев. Аз само попитах Румен Радев разпитваха ли го, Асен Василев, Надежда Йорданова, Атанас Атанасов, Христо Иванов… Само от ГЕРБ искаме реформа“, категоричен е Борисов.

„Видяхте как хората престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета, защото това беше същият монтаж. Целта беше да ме омаскарят и да се срине държавата. Сега две години по-късно всички виждат какво се случва“, добави той.