Борисов: ПП-ДБ нямат капацитет, дай Боже да сглобим нещо отговорните политически сили

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Непрекъснато се вземат заеми, вече над 2 млрд. са лихвите на българите, след като икономиката 20 месеца е надолу, тези заеми децата трябва да ги върнат. Искам да помогнете, за да направим нещо за след време, това става с над 80 депутати. Ако са сегашните резултати от изборите, гответе се за нови осми избори. Това заяви във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ПП и ДБ са задкулисие, те си мислят, че през равноотдалечен премиер ще направят мнозинство, но Костадин Костадинов няма да се съгласи, той иска „Възраждане“ сама да управлява. Уважавам тази партия за това, че е дисциплинирана като нашата и действително е сериозен опонент. ПП-ДБ имат малък капацитет. Вече нито Денков става за премиер, нито Петков, нито Василев за министър. Те казват няма да има партийци, сиреч ние ви лъжем да гласувате за тези хора, а утре ще ви сложим други, които и аз не познавам. Това честно ли е към демокрацията, не е ли подмяна на вота на хората, попита Борисов. Който не харесва Дончев няма да гласува, ще гласува за когото иска. Но тези, които гласуват за нас, си искат тези хора да са си министри, искат да знаят кой ще носи отговорност, подчерта Борисов.

Дай Боже да сглобим нещо отговорните политически сили, добави той.

ПП-ДБ знаят, че не могат и те отказват вече с техните физиономии да са лидерите в една коалиция, същото искат да направим и ние, ако офертата е към нас, но ние не искаме да правим подобно нещо, поясни Борисов./ БГНЕС