Борисов: Ще разговарям с колегите да няма спирачка за някакъв вид правителство, БСП се промени

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Начинът, по който беше отправена поканата на госпожа Нинова ни задължаваше да се явим. Тя каза: "Ако сте мъже, заповядайте", каза в началото на лидерската среща по покана на БСП лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ще отидем пети път на избори и след петия път пак същото ще си говорим, ако не се изговори предварително как и по какъв начин да бъде структурирано едно бъдещо правителство", коментира той.

"Беше модерно да се говори за изолиране на ГЕРБ, днес ги няма вашите коалиционни партньори, тяхната декларация не беше подкрепена, на нас не ни достигнаха пет гласа за правителство. Защо се получи така? Защото този разговор не беше проведен преди. Тогава нямаше да има значение чий е мандата. Убеден съм, че ако имахме такова решение и президента Радев щеше да се съобрази на кого да даде мандата", заяви Борисов.

Борисов смята, че след като "разделителните линии" между БСП и останалите партии в НС вече не съществуват.

"Въоръжението за Украйна с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ, "Възхода" мина, Ф-16 - мина, това са вече закони приети от парламента. Сега може действително да се работи по теми за бюджета, социални теми", каза още той.

"Ние ще направим всичко възможно да лидираме и процеса с правосъдната реформа, вчера на правна комисия с нашите гласове проекта мина за главния прокурор", добави Борисов.

Нашият конгрес ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП, затова моят отговор е лесен. Но аз ще разговарям с колегите, подобна забрана да не бъде спирачка за някакъв вид програмно, техническо, експертно правителство, защото БСП се промени. Сега обаче няма как да ви подкрепим", завърши лидерът на ГЕРБ.