Боряна Калейн спечели титлата от Световната купа в София

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Боряна Калейн спечели титлата, а Стилияна Николова е втора в многобоя при жените на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Калейн изигра страхотни бухалки, които ѝ донесоха 35,050 точки. На лента също беше оценена високо - 32,850 точки. Така Боряна се нареди на първо място във временното класиране с общ резултат 137,300 точки. Със сигурност Калейн ще се класира за финалите на всички четири уреда.

Шампионката от миналата година Стилияна Николова започна като лидер в многобоя. За жалост тя направи грешка с бухалки, но все пак заслужи 31,800 точки. С лента беше безгрешна, а съдиите я оцениха на 33,800 точки. Така Николова е втора със 135,100 точки.

Трета е Алина Харнаско (Беларус), която се състезава под неутрален флаг, със 129.450 точки (34.000 обръч, 32.800 топка, 32.200 бухалки и 30.450 лента).

Крайното класиране ще стане ясно в 17:20 ч., когато по програма приключват съчетанията и в последната група. Предстои на килима да излязат едни от най-големите конкурентки на българките - италианката София Рафаели и представителката на Израел Дария Атаманов.

Седем от общо осем възможни финала за българските грации в утрешния ден. Боряна Калейн се класира за всички четири финала, а Стилияна Николова намери място сред най-добрите осем на обръч, топка и лента.

По-късно днес ансамбълът на България в състав Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и София Иванова ще представят съчетанието си с 3 ленти и 2 топки.

Момичетата на Весела Димитрова допуснаха грешка в съчетанието с 5 обръча и се наредиха на седма позиция.

Главен съдия на състезанието е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Рефер за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова. /БГНЕС