Бойко Борисов във Видин: Управлявахме държавата като истински стопанин

При нас бяхме на излишък, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов

Бойко Борисов

При нас бяхме на излишък, това е като истински стопанин на дома си, така и ние управлявахме държавата.Това заяви Бойко Борисов, който е на предизборна обиколка във Видин.  Когато станах премиер, имаше само четири колони, нямаше мост до Видин. Направих пътека до Брюксел. Сега има страхотен трафик, тир след тир. Мостът се изплати, но цялата област спахте две години, заяви лидерът на ГЕРБ.

Не може да не съм ви сърдит. Всяка събота и неделя имаше панаир във Видин. Един протест няма или те почват, когато има кой да ви уйдисва на протестите. На трети ще кажете "айде почвай", каза Борисов.

Аз знам как съм направил един мост на Видин. Милите медии нямат въпроси, две години търпяхме да сипят компромати и лъжи по нас, каза той. Чувате ли 50 млрд. ще инвестираме?!? Ходих до Брюксел и се върнах, аз се натъжих, каза Борисов.

Парите, 200 млн.лв, осигурихме за път. А той ще обяснява, че ще инвестира 50 млрд., откъде ще ги вземеш бе?, пита Борисов. Големите държави в Западна Европа са наши приятели, виждате в Париж какво се случва, но ни е сме друга нация. Аз обедих колегите, че е много опасно в смесено население да върнеш мюсюлмани. Като започнат със самолети да ни ги връщат, къде ще ги настаняваме?, пита още Борисов. Той разказа как са подписали споразумение и цяла Европа е плащала на Турция да си държи мигрантите.

От едната страна гинат нашите полицаи, от другата - мигрантите. Те няма къде да ги държат, в моргите седят в чували, каза още Борисов. 

"Не знам на какво основание парадират тези хора. Видите ли ние сме по-хубави, ГЕРБ да ни подкрепи нас. За две години така се сринаха, и седем партии имат един процент по-малко от нас. А тогава защо ние да ви подкрепяме?", пита Борисов.

 Той каза, че половин милиард отгоре са сложили, а не са построили нищо. По думите му "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" са се скарали заради този половин милиард.  Днес имат брънч с пача и кисело зеле, каза той.

Сега обясняват, че било, каквото било, почваме отначало, ама така правят жените, а ние не сме жени, каза Борисов и се извини на жените. 

Той обеща, че ще направи църквата в Петрохан

Нямам загубени парламентарни избори, защото се обединихме с ГЕРБ. Няма повече време за чакане. Имаме възможност да ги бием и да разберат къде им е мястото, заяви Росица Кирова, водач на листата във Видин.

Тя представи листата с кандидат-депутатите на ГЕРБ. Хората може да се развиват, благодарение на отношението на г-н Борисов към младите хора, заяви тя.

По думите й няма по-лошо от това да се сблъска човек с болестта и обясни, че в листите на ГЕРБ има много лекари. "Виждам, че много политици слагат грешната диагноза на това, какво се случва в държавата. Когато човек има температура, тя е признак на инфекциозно заболяване. Не търсите само лекарство за намаляване на температурата. Търсите причината", обясни Кирова. Тези хора не знаят как да ни излекуват. За да получим лечение, трябва хора, които да знаят как. Аз съм сред хората, които знаят как да ни излекуват, как да върнат България в правия път", заяви Кирова.

Според нея хората във Видин искат най-много да имат път. "Г-н Борисов изпълни ангажимента си към Видин и целия Северозапад, след това обаче дойде времето на шарлатаните. Ремонтът спря, не си помръднаха пръста. Две години загубихме", каза още Родица Кирова. 

Трябва ни редовно правителство и някой, който да умее да управлява държавата!, добави още тя. По думите й всички са изморени, но проблемите ще се задълбочават в държавата. Решенията ще дойдат само ако работим заедно, заяви Кирова.

Две години лъжа, две години кражби, две години беззаконие, така обобщи последните две години Младен Маринов от ГЕРБ-СДС. Той обърна внимание върху лъжите на Бойко Рашков и беззаконието му. По думите на Маринов е започнала тенденция петима униформени да загубят живота си заради началническо поведение. Според него Западна Европа е препълнена с бежанци, дошли от България. Всички, които са минали през българо-турската граница, ще ни бъдат върнати, а те са стотици хиляди, заяви Маринов. Според него единственият фактор България да се справи с миграцията е Бойко Борисов. Той единствен осъзна, че миграцията трябва да се спира там, където започна. Благодарение на него Европа обърна внимание на Турция, каза още Маринов. Всяко излизане на министъра на вътрешните работи да се похвали, на следващия ден бележим нов проблем с мигрантите. В момента държавата е на автопилот, обясни той.