Бойци на украинското ГРУ са превзели "пропагандна" крепост на руснаците - Волчанския агрегатен завод

снимка: УНИАН

снимка: УНИАН

Подразделения на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна са превзели изцяло територията на Волчанския агрегатен завод и са ликвидирали руските войници във всички сгради на предприятието, предава УНИАН.

"Във вторник, 24 септември, в 14:40 командирът на специалното подразделение на ГРУ Тимур докладва на началника на ГРУ към Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов за успешното приключване на операцията от специални групи на ГРУ: "Стугна“, "Парагон“, "Юнгер“, БДК, "Терор“, се казва в разпространеното съобщение.

Отбелязва се, че бойците на ГРУ са извършили системно прочистване на сградите на завода, като постоянно са водели контактни битки с руснаците в плътно застроени условия. В някои случаи украинските специални части са влизали в ръкопашен бой, допълват от ведомството.

"Руснаците превърнаха агрегатния завод в своя пропагандна "крепост“, като в защитата му използваха най-мотивираните и професионални подразделения, включително войници от 45-а въздушно-десантна бригада. Освен това значително количество артилерия, безпилотни летателни апарати тип камикадзе и тежки огнехвъргачни системи "Солнцепек“ непрекъснато са били използвани срещу офицери от украинското разузнаване. Въпреки ожесточената съпротива на врага, бойците от ГРУ успяха да унищожат врага, да вземат пленници и да попълнят обменния фонд“, подчертават в разпространения текст.

Съобщава се, че територията на завода е била прехвърлена под контрола на Въоръжените сили на Украйна, след като всичките 30 сгради на съоръжението са били разчистени.

Превод: Faktor.bg