Брад Пит разсмя принц Уилям с майтап за брат му Хари на наградите "БАФТА"

Брад Пит

Брад Пит

Церемонията по връчването на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) беше белязана от една шега на тема „Мегзит”, която вероятно дълго ще се коментира в публичното пространство.

Автор на остроумната реплика е холивудската звезда Брад Пит, който спечели приза на най-добра поддържаща мъжка роля за „Имало едно време в Холивуд”. Тъй като Пит не присъства на събитието, статуетката взе колежката му Марго Роби. От сцената тя прочете и реч от името на актьора, в която той заявява, че ще кръсти приза си „Хари”. Поводът – щял да я отнесе със себе си отвъд Океана. 

В момента, в който Роби произнесе тези уми, камерите веднага се обърнаха към специалните гости на събитието – принц Уилям и красивата му половинка Кейт. Те се смееха, но в същото време изглеждаха някак смутени. Кралската двойка обаче привлече вниманието не само в този неловък за тях момент. Кейт впечатли ценителите с красивата си рокля в бяло със златисти елементи. Херцогинята обаче се появява с нея на публично място не за първи път. „Дебютът” на изящния тоалет на Алекзандър Маккуин на официална веря в Малайзия през 2012 г., припомня „Дейли Мейл”. Уилям и Кейт присъстват на церемонията по връчването на наградите за четвърта поредна година.