Британска двойка се сдоби с неидентични близнаци, родени с 2 години разлика

В английския град Питърбъро, графство Кеймбриджшир, двойка на семейни начала се сдоби близнаци от противоположния пол, родени с разлика от две години. За това как 2-годишно момиченце Джорджи получи по-малък брат близнак разказа The Sun.

Рейчъл разкри, че тя и партньорът й Мак искали да имат бебе. Преди това мъжът е имал вазектомия и за да стане родител, се опитал да възстанови фертилността си. Въпреки че вазектомията е обратима, все още не било възможно да се зачене дете. Тогава двойката реши да прибегне до процедурата за ин витро оплождане.

Тъй като Мак вече имал две дъщери от предишна връзка, британците не успели да направят ин витрото в страната си за сметка на застраховката и заминали за Испания. След 18 месеца те били информирани, че четири ембриона са готови за присаждане, два от които бяха прехвърлени на Рейчъл, а останалите два са криоконсервирани.

В резултат на това един от двата ембриона прихванал един и девет месеца по-късно на бял свят се появила Джорджи. Две години по-късно двойката решила да повтори процедурата с останалите два ембриона. Съответо от тях пак прихванал само един и така на Рейчъл и Мак им се родил син Вини, който сега е на две години.

Тъй като братът и сестрата са заченати в един и същи ден чрез ин витро от една и съща партида ембриони, те технически са смятани за близнаци, но неидентични.

По-рано беше съобщено за блогърката, която разкри, че има брат близнак, като двамата са заченати по едно и също време, но са родени в различни дни и с две години разлика. Те са или заченати в един и същи същия ден чрез ин витро от една и съща партида ембриони. /БГНЕС