Британското МО с предположение: Ветераните от "Вагнер" се концентрират около Бахмут

Увеличават се числеността на личния състав и техниката на противника и в окупираната част на Запорожка област

Стотици бойци, които преди това са били свързани с групата на наемниците "Вагнер", вероятно са се завърнали в Украйна, съобщава Министерството на отбраната на Обединеното кралство в последната си актуализирана информация от военните действия. Според някои доклади ветераните от "Вагнер" се събират около Бахмут, цитирани от Sky News.

Точните данни за статута на тези бойци не са ясни, съобщават от британското МО, но се смята, че те са се присъединили към официалните руски военни сили и други частни военни компании.

Според някои доклади ветераните от "Вагнер" се събират около Бахмут, град в Източна Украйна, завзет от наемническата групировка след месеци на сражения през май, където "техният опит вероятно ще бъде особено търсен".

Много от тях "ще са запознати с настоящата ситуация на фронтовата линия и местните украински тактики", тъй като са се сражавали там миналата зима, смятат от министерството.

Групата "Вагнер" се оттегли от операциите си в Украйна в началото на юни, малко преди неуспешния бунт на 24 юни и смъртта на нейния основател Евгений Пригожин в самолетна катастрофа миналия месец, припомня агенция "Фокус".

Руската армия изтегля войски и техника и към окупираните територии на Запорожка област. За това съобщава кметът на Мелитопол Иван Федоров в Telegram, цитира Украинская правда.

"Жителите съобщават за увеличаване на числеността на личния състав и техниката на противника в окупираната част на района“ е съобщил той.

Тежка техника се движи през Мариупол и Бердянск. Увеличава се и броят на военнослужещите в Токмок.

Според Федоров руските сили планират да преместят цивилна охрана от Русия за стратегически обекти и офиси на руските власти в окупираните територии, ​​а военните и бойците, участващи в сега, ще бъдат изпратени на фронта.