Осъждан за документни престъпления ще се бори за кмет на Тетевен от БСП

Към днешна дата Гриша Нешев е председател на потребителската кооперация в Тетевен

Нинова обявява кандидат-кметовете на БСП

Нинова обявява кандидат-кметовете на БСП

И в Тетевен БСП не може да посочи свой член като кандидат за кмет и припознава независим, който е със съдебни проблеми. С Решение на Общинската избирателна комисия в Тетевен официално е регистрирана кандидатурата на Гриша Нешев Нинов като кандидат за кмет на Тетевен от БСП.

Гриша Нешев не е член на БСП, но затова пък през 2011 г. е бил осъден условно на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода за извършени документни престъпления (към днешна дата условното осъждане на Нешев е с изтекла давност и като реабилитиран той има право да се кандидатира за кмет, което се вижда от представеното от него свидетелство за съдимост пред Търговския регистър).

По времето когато е осъден, Нешев е бил собственик и управител на фирма занимаваща се с имотни сделки „БПРОПЪРТИС“ ЕООД и именно в тази връзка е бил признат за виновен за извършени документни престъпления относно недвижими имоти с Присъда от 02.12.2010 г. по нохд № 347/10 г. по описа на Районен съд Тетевен, изцяло потвърдена от Ловешки окръжен съд с Решение от 18.02.2011 г. по внохд № 17/11 г.

Интересното в случая е, че по въпросното дело съдя е била ловешката съдийка Йовка Казанджиева, а прокурор сегашния председател на Окръжна прокуратура Ловеч Валентин Вълков. Именно тези двама магистрати в момента гледат делото на друг кандидат за кметския пост в Тетевен Милен Ганев Милев, дело което не може да стартира вече няколко години, поради непрестанни отлагания.

Справка в Търговския регистър показва, че на 01.10.2018 г. Нешев прехвърля собствеността на „БПРОПЪРТИС“ ЕООД на негов приближен, като към тази дата дружеството на Нешев е с регистрирани задължения към НАП Велико Търново в размер на 81 908 лева. 

На провелия се пленум на общинската организация на БСП в Тетевен Нешев е бил посочен като кандидат след изричния отвод, който си е направила дългогодишната председателка на БСП Тетевен – Цецка Димитрова, получила най-много номинации за кмет.

Към днешна дата кандидатът на БСП е председател на потребителската кооперация в Тетевен, като по интересното е че именно като председател на ПК „Бели Вит“ на 11.02.2019 г. Гриша Нешев е наложил възбрана на ½ от къщата в която живее подкрепилата го като кандидат председателка на БСП Цецка Димитрова. Причината за възбраната е непогасен дълг на съпруга й Огнян Димитров към ПК „Бели Вит“.

teteven_zadaljenia.jpg

teteven_zadaljenia1.jpg

Вижте в прикачените файлове документите.

Прикачени файлове