БСП се призна за наследница на престъпния комунистически режим в България

Партия КОД се обръща към българската прокуратура и към Централната избирателна комисия. В последните дни изказвания на кандидат депутати от Коалиция "БСП за България" разкриват, че на свободните демократични избори за 49-ти парламент се е промъкнала и агитира гласоподавателите партия, която на практика е обявена за престъпна от Българския парламент през 2000 г, като носител на обявения за престъпен комунистически режим в България.

Настояваме двете институции незабавно да си влязат в задълженията да защитават закона и демократичния избор на българина и да се сезират за самообявилата се за правоприемник и наследник на БКП, днешна БСП, която се явява на предстоящите избори като Коалиция "БСП за България". Изказванията на кандидатите на БСП на практика признават, че са наследници на "престъпния комунистически режим в България". Това доказва необходимостта от дълбока икономическа и политическа лустрация.

Законите в България трябва да се спазват, защото само така се гарантира свободата и независимостта на българските граждани.

Петър Москов
Председател на КОД

2023-04-02_Izbori.jpg