Буданов: Северна Корея може изцяло да обезпечи Русия с боеприпаси

В Русия работи програма за паралелен внос на западни компоненти

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Началникът на Главното управление на разузнаването на Украйна Кирило Буданов заяви, че международната общност не е успяла да прекрати достъпа на руснаците до чуждестранни компоненти за оръжия, предаде Униан.

"В Руската федерация работи държавна програма, наречена "паралелен внос". Трябва да признаем, че тя работи достатъчно ефективно. Паралелният внос на законодателно ниво е узаконена контрабанда. Компоненти идват от много страни. Не само от Изток, както се смята. Много от тях идват от Запада." – коментира Буданов.

Той коментира и предстоящото посещение на руския президент Владимир Путин в Северна Корея. По думите му, държавният глава на Русия планира да обсъди с Пхенян увеличаване на доставките на оръжия за Москва. В замяна руският диктатор ще предложи на Северна Корея ракетни технологии.

"Русия смята, че е нормално да предаде определени ракетни технологии на КНДР. Е какво, това е тяхното  виждане. Срещу тези технологии КНДР ще прави много." – посочва Буданов.

Той допълва, че Пхенян може напълно да обезпечи Русия с артилерийски въоръжения.

"Човешкият ресурс там е сериозен, отбранителните способности, за съжаление не са съпоставими с РФ, те могат да работят много по-ефективно. Затова със сигурност ще има увеличаване на доставките на артилерийски въоръжения. Там оръжията не са много модерни, но обемите, които те могат да произвеждат са достатъчно сериозни. Това са оръжия от миналия век, но снарядът ще долети. Може да долети с малко отклонение, но ще долети." – обобщава началникът на ГУР.

Той отбелязва,  че нито една от страните във войната  не може сама да си осигури количеството боеприпаси, което изразходва. Именно затова Русия се обръща към съюзниците си.

Превод Faktor.bg