Букмейкърите: Песента на Виктория Георгиева е от карето претенденти за голямата награда на „Евровизия 2021“

Букмейкърите поставят българската песен "Growing Up is Getting Old" на младата Виктория Георгиева на четвърто място като претендент за голямата награда на „Евровизия 2021“, съобщава официалният портал за новини на песенния конкурс, Eurovisionworld. Шансът за победа на българката според букмейкърските къщи е 8%, като соченият за фаворит, Малта, е с 16% шанс за победа според прогнозите.

Българката обаче е на второ място според прогнозите за това кой ще спечели вторият полуфинал (17%), който всъщност е решаващият, като тя се нарежда след фаворита тук, Швейцария с 28% вероятност за победа. От друга страна Виктория е с 21% шанс да попадне в челната тройка и с 58% шанс да бъде в десетте най-добри.

Букмейкърите посочват представителя на Малта Дестъни Чукуниере, който ще се представи с песента "Je Me Casse", за вероятен победител на „Евровизия 2021“.

Второто и третото място, според прогнозите на експертите, ще заемат музикантите от Швейцария и Франция, съответно с 15% и 10%. Тази година Швейцария е представена от певеца Джон Мухаремай, който се изявява под сценичното име Gjon’s Tears, а Франция е представена от певицата и актриса Барбара Прави.

Руската певица Манижу засега е поставена на тринадесета позиция. Въпреки това видеоклипът на нейното изпълнение на песента " Russian Women" в канала на Евровизия в YouTube стана вторият по популярност, отстъпвайки само на видеото на групата „Hurricane“, която ще представлява Сърбия с песента „Loco Loco“.

Букмейкърите поставят на последно място представителката на Алабания, Анджела Перистери с песента “Karma“, само с 1% вероятност за победа.

Конкурсът за песен на Евровизия, отменен миналата година поради пандемията, ще се проведе на 18-22 май в „Ahoy Arena“ в Ротердам с участието на певци от 41 държави. Организаторите заявиха, че състезанието ще се проведе офлайн, но се предвижда да се намали съставът на делегациите, както и броят на журналистите. /БГНЕС