Букмейкърите в очакване на зрелището между Фюри и Джошуа

снимка:BGnes

Тайсън Фюри срещу Антъни Джошуа - определено това е боксовото зрелище в тежка категория, което всички фенове искаха да видят. Преди броени дни стана ясно, че двамата британци най-сетне ще се изправят един срещу друг на ринга. По този начин те ще могат и да обединят титлите, които притежават. Победителят ще има правото да се нарече абсолютен световен шампион в тежка категория.

Любопитен факт е, че букмейкърите все още не предлагат коефициенти за този сблъсък. Очаквахме сайтове като Efbet вече да са готови със ставките си, но изглежда ще трябва да почакаме още малко, преди да видим какво ще ни предложат.

Кой е фаворит?

Имайки предвид, че и букмейкърите все още не са готови със своите коефициенти, това е труден въпрос. Антъни Джошуа притежава повече световни титли от Тайсън Фюри, но за сметка на това, именно Фюри е боксьорът, който все още няма загуба в кариерата си. “Циганския крал” впечатли изключително много с последната си победа, когато той нанесе първо поражение на Дионтей Уайлдър и взе титлата му. Фюри бе толкова категоричен в този мач, че най-вероятно той ще му спечели статута на фаворит срещу Джошуа.

Далеч сме обаче от мисълта да подценяваме Антъни Джошуа. Чернокожият боксьор нямаше проблеми в последния си двубой срещу Кубрат Пулев, като нито за момент той не изглеждаше затруднен. По всичко изглежда, че Джошуа си е взел поука от шокиращото поражение, което допусна от американеца Анди Руис - негово единствено в кариерата. Сега той изглежда доста по-внимателен и фокусиран на ринга, което ще бъде важно срещу опасен съперник като Фюри.

Най-силните оръжия на двамата шампиони

Всички знаем колко силен боксьор е Антъни Джошуа. “Ей Джей” има 24 победи на ринга, като в 22 от тях той е спечелил с нокаут. Това определено е впечатляваща статистика и говори много за мощта, която той има в ръцете си. Джошуа притежава много силен удар с дясна ръка, а срещу Кубрат Пулев той отново напомни, че ъперкътите са едно от скритите му оръжия. Тайсън Фюри вероятно е наясно, че ако позволи на Джошуа да нанесе най-силния си удар, това може да е край на срещата.

Но какво можем да кажем за самия Тайсън Фюри? “Циганския крал” е вероятно боксьорът с най-добра техника в тежка категория в настоящия момент. Фюри определено знае как да “танцува” между въжетата, а когато говорим за движение и работа с краката, той няма аналог при най-тежките. Във втория мач срещу Дионтей Уайлдър обаче той показа и друго лице - на агресивен хищник, който търси нокаута и не разчита на съдийското решение. Ние обаче очакваме Фюри да бъде внимателен срещу “Ей Джей”, имайки предвид колко мощен е ударът на Джошуа. 

Да очакваме ли нокаут?

В бокса можем да очакваме всичко, но да - нищо чудно срещата между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри да завърши със съдийско решение. Джошуа със сигурност няма да се хвърли сляпо напред, познавайки качествата на Фюри и играта му при контраатака. От друга страна, Тайсън Фюри също следва да бъде по-предпазлив в действията си, за да не се стигне до нокаут в негов ущърб. 

Кое ще реши сблъсъка?

И двамата боксьори разполагат с качества, които им позволяват да спечелят срещу всеки един съперник. Поради това, нищо чудно всичко да опре до тяхната психика. Срещу Анди Руис видяхме, че Антъни Джошуа може да претърпи истински срив, когато бъде притиснат до стената. Мнозина и до днес смятат, че той просто се е отказал в първия двубой с Руис.

От друга страна, Тайсън Фюри показа точно обратното срещу Дионтей Уайлдър. Той на два пъти бе повален на пода в първия мач, но показа изключителна ментална сила, за да се изправи и да продължи. Именно това може да му донесе победата в големия мач за световните титли.