Буруджиева:Новият политически проект на Радев пропусна момента "да яхне вълната"

Ротацията е важен и ключов елемент за Борисов, смята политилогът

Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева

Новият политически проект на президента Радев изпусна точния момент „да яхне вълната“, тъй като по думите ѝ това е трябвало да стане по време на протестите през 2020 г. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева Нова ТВ.

„Вече е късно и едва ли партията му би била сериозна алтернатива на политическите субекти в момента“, смята още политологът.

Буруджиева подчерта, че ротацията е важен и ключов елемент за Борисов, за да се види доколко той ще се дистанцира от (не)коалицията.

С наближаването на ротацията Борисов започва да става леко нервен, защото по-трудно ще му бъде да се дистанцира от работата на „сглобката“, заяви на свой ред политологът Ружа Смилова.

Тя добави, че трябва да бъде направена оценка на дотук свършената работа на правителството на акад. Николай Денков и „тези министри, които вършат работа за България, да останат“.

Относно слуховете в публичното пространство, че българска делегация, начело с премиера Денков, ще отпътува за Съединените щати, Смилова съзря опит да се пласират министри, които да станат „несменяеми“ при ротацията посредством одобрението на Вашингтон.

На въпрос за политическия проект на президента Радев тя смята, че на този етап е малко вероятно държавният глава да тръгне да го осъществява.

От своя страна доц. Татяна Буруджиева подчерта, че ротацията е важен и ключов елемент за Борисов, за да се види доколко той ще се дистанцира от (не)коалицията.

Това посещение до САЩ за мен не е логично, защото не е представено пред обществото. Публиката трябваше да бъде подготвена. Така че най-вероятно хипотезите са две. Първата е, че или са решили нещо в последния момент, или пък нищо не е било сигурно до последния момент, т.е. дали изобщо ще има такова посещение. Но пак остава неясно защо се организира тази визита. Цялата информация по въпроса би била само в полза на правителството, ако бъде поднесена правилно на обществото, коментира политологът.