БЗНС: Парламентът и коалицията са заложници на задкулисни интереси

Когато Европа и целият свят са застрашени от руската агресия, България има нужда от силен евроатлантически съюз

"БЗНС е силно обезпокоен от поредната безпрецедентна и безпринципна политическа криза!" Това пише на страницата си във Фейсбук земеделците.

"Липсват ясни политически аргументи за създалата се ситуация! Свидетели сме по-скоро на междуличностни конфликти и интереси, отколкото на принципни и национално отговорни позиции! Мнозинството в НС и излъченото от него правителство не защитават националния интерес, а са заложници на корпоративни и задкулисни интереси!", изтъкват в позицията си БЗНС.

"Днес, когато Европа и целият свят са застрашени от руската агресия, повече от всякога е необходимо единство на демократичните и евроатлантически сили у нас! В този парламент няма условия за излъчването на нов кабинет, независимо дали ще е на малцинството, на националното съгласие или с друго име!

БЗНС смята, че страната ни има необходимост  от силен евроатлантически съюз, който да защити националните ни интереси и за пореден път призовава за обединение на демократичната общност!", се казва още в позицията.