Безочие! Работа ли е на правосъдния министър да поздравява ЧСИ, г-жо?

Светослав Пинтев

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова поздрави днес участниците в международната онлайн конференция, посветена на 15-годишнината от въвеждането на частното съдебно изпълнение в Република България. Това с гордост съобщиха от пресцентъра на Министерството.
Във въпросния пресцентър сигурно и през акъла не им минава, че правят мечешка услуга на министърката си.

Къде ти, на самата нея не й е минало през главата руса, че населението българско няма да е очаровано от това, та даже ще побеснее. А то е и електорат.

Това са същите ЧСИ, които съсипаха живота на хиляди българи, действайки на ръба на закона. Най-често на озни ръб, който е от страната на погазването на закона. Или не? Те не са сами, разбира се.
Що за безочие е правосъдният министър да поздравява ЧСИ, г-жо Ахладова ? 
А да произнесеш този пасквил: 
„За периода от 1 септември 2005 г. когато влезе в сила Законът за частното съдебно изпълнение, до днес бе извървян път с редица предизвикателства, свързани с нормативната реформа на съдебното изпълнение и нейното прилагане.
Благодарение на професионализма и отговорността си, Камарата на частните съдебни изпълнители се доказа като институция - партньор на държавата с принос за усъвършенстване на принудителното изпълнение“, каза пред участниците правосъдния министър. Не е ли време да го наричаме министър на кривосъдието, да се знае поне. 

Парламентът нали гласува в полза на ЧСИ, какво толкова, ще кажете. Те там са и повечето босове на ЧСИ вероятно. Камикадзета неосъзнати.