Делян Пеевски от МС: Нещата са чудовищни - роди се нова коалиция "Путин"

Делян Пеевски

Делян Пеевски

Много безполезна среща, никаква конкретика, не се изложиха никакви доводи дерогацията да не бъде прекратена веднага. Нещата са чудовищни.

Това стана ясно от думите на председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който явно е напуснал срещата на Съвета за сигурност в Министерски съвет предсрочно, както направиха и представителите на ГЕРБ, без да дочака официалното изявление, което е предвидено.

"Новата коалиция ще се роди от БСП, Възраждане и "Продължаваме промяната". Коалицията "Путин" е факт", възмутен излезе от Министерски съвет председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след Съвета по сигурността при премиера.

Пеевски не отговори на журналистически въпроси.

Депутатът не само не е чул доводи защо трябва да продължи и да не бъде спряна дерогацията на руски петрол, но се видяло че и агенция "Митници" не си е свършила работата - санкциите са били нарушавани, не са контролирали къде са отивали доставките на горива. 60% от горивата в България са напуснали в посока различни дестинации на Украйна.

"Чудовищна далавера, по-чудовищна дори от разследването на Politico за "Лукойл", смята Пеевски.

"Ще продължи да се пълни престъпният руски режим със стотици милиони от България, неоснователно. Говори се без яснота, че трябвало да остане за март това нещо, никакви доводи не чухме, готвели се за нещо в рафинерията, нещо да прави, някакви хора обясняват някакви екипи. Никаква яснота, видя се, че ще има гласуване в парламента", коментира председателят на ПГ на ДПС.

Той очаква да види днес дали от Москва се командва българският парламент и българското правителство.

"За нас българските граждани бяха изцяло ощетени от дерогацията, а престъпният руски режим се обогати под погледа на благосклонни поглед на правителството", каза още Пеевски.