Денков: Надявам се провалът на старта на парламента днес да е момент на слабост по изборните резултати

Акад. Николай Денков. Снимка: БГНЕС

Акад. Николай Денков. Снимка: БГНЕС

Днешният отказ на Народното събрание да стартира своята работа се надявам да е момент на слабост, свързана с това, че всяка от партиите трябва да преосмисли резултатите от изборите и да види как ще продължи напред. Техните действия - на партиите, през следващите дни ще покажат кои от тях се интересуват от само тясно груповите си партийни интереси и кои се интересуват от съдбата на България.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди заседанието на Министерски съвет.

“Надявам се, че те ще намерят правилния начин, за да можем да продължим напред по пътя, по който работихме досега. От наша страна, МС ще продължи да работи и да изпълнява своите задачи и ангажименти. Една от тях е, че днес ще приемем актуализирания план за приемане на еврото от 1 януари 2025 г.", добави Денков.

"През следващите 5 седмици НС има да изпълни 3 изключително важни задачи за държавата – да приеме държавния бюджет за 2024 г., да направи дългоочакваните промени в Конституцията и да приеме правилата и да започне процедурата за избор на новата Антикорупционна комисия. От това как ще бъдат решени тези задачи, зависи и как ще се развива България през следващата година”, каза още премиерът.