Депутати от ГЕРБ и БСП се изпокараха за връзките с ДПС и Дубай

Румен Гечев и Александър Иванов, снимка: БТВ

Румен Гечев и Александър Иванов, снимка: БТВ

Депутатите Румен Гечев от БСП и Александър Иванов от ГЕРБ си спретнаха сутрешен съботен скандал в БТВ. Двамата народни представители се изпокараха за това кой има връзки с олигарха с 19 обвинения Васил Божков, и кой е близък с партията на Ахмед Доган - ДПС. Двамата влязоха в словесна престрелка след девети ден на протести, искащи оставката на правителството.  

Румен Гечев заяви, че ДПС управлява чрез сателити на ГЕРБ: 'Всички ключови министерства на това правителство са поверени и от години се управляват от елита на „Движението за права и свободи", като изпълнители са ГЕРБ и техните сателити. Самият факт, че се оттеглят тримата ключови министри с финансови потоци са повече от показателни", заяви депутатьт от БСП. 

На свой ред Иванов отрече това да е вярно и каза, че всъщност левицата се опитва да се откъсне от завещаното от тях, защото БСП е имала зам.-министър от ДПС. Исвен това депутатът от ГЕРБ намекна, че групата на БСП има комуникация с Дубай (където в момента се намира бизнесменът Васил Божков - б.р.). 

Румен Гечев беше категоричен, че твърденията за манипулиране на протестите от Дубай са несериозни. 

Иванов видя в протестите и опит на определени политически представители да 
яхнат енергията им, за да се изкачат нагоре. 

Относно отнемането на 'bтудения резерв" от ТЕЦ 'Варна" - на Ахмед Доган, Иванов поясни, че в това не бива да се вижда наказание, и че и от други ТЕЦ-ове е отнет този резерв.