Десислава Атанасова: "А-отборът" така и не научи нищо за държавността

„Нямат представа какво представлява разделението на властите"

Десислава Атанасова

Десислава Атанасова

"А-отборът"  така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността.“ - коментира председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова във Фейсбук, като уточнява, че в случая „А“ трябва да се чете като „аматьори“.

„Нямат представа какво представлява  разделението на властите в България и какво е мястото на президентската институция в осъществяването на публичната власт.
ПП имат фундаментално неразбиране за начина, по който функционира  демокрацията в парламентарната република и каква е  конституционната уредба.“ – пише тя по повод на неявяването на „Продължаваме промяната“ на днешните консултации при президента.  

"Няма да успеят днес"  е  неадекватно "извинение" за неучастие в конституционна процедура, предвидена в основния закон, а нейното нарушение е рецидив.
Процедурата по консултации, връчване и изпълнение на проучвателни мандати, гласуване на кабинет в Народното събрание е незаобиколима по своето място синергия между две от трите власти и президентската институция, която изпълнява ролята на балансираща, неутрална власт.
Не можеш просто да не се явиш, да си намериш извинение, да не изпратиш представители за разговор.“ – заключава тя.