Десислава Атанасова: "Вълшебната флашка" е в състояние да провали евроатлантическия път на България

Десислава Атанасова

Десислава Атанасова

Не се готви подмяна на вота. Правителството не купува машини, това решение се взима от независимия орган ЦИК. Финансирането на машините бе осигурено от коалиция „вълшебна флашка“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, в студиото на Би Ти Ви.

„Не знам каква е тази истерия. България е в толкова сериозни кризи – нямаме бюджет, няма правителство, до нас се води война, ниските доходи на хората и т.н. На този фон Демократична България и Продължаваме промяната не влизат в зала, защото са сърдити“, подчерта тя и допълни: "Вълшебната флашка" е в състояние да провали евроатлантическия път на България". 

Тя припомни, че законопроектът за връщането на хартиената бюлетина не е внесен от ГЕРБ, така че няма как да го изтеглят. Подобни идеи се обсъждат от момента, в който на Разпети петък бе приет Изборния кодекс, в който да се гласува само с машини, припомни депутатът.

„От седмици се говори за хартиени коалиция, а срещу нас има коалиция „вълшебна флашка“. Показахме, че не се страхуваме от участие на избори по техните правила. Ние сме поели ангажимент пред нашите избиратели и ще го изпълним, защото това е демокрацията. Гарантирали сме за това“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Изненадва ме цялата истерия от връщането на правото на избор на хората. Кое е толкова драматично, за да излязат от зала? Те пропуснаха декларацията за Шенген. Това ли са евроатлантическите ни партии?“, риторично попита  Атанасова


Депутатът от ГЕРБ коментира и казуса с първия мандат, който трябва да бъде връчен на ГЕРБ като първа политическа сила след последните парламентарни избори. По-рано в същото студио ген. Атанас Атанасов изрази недоумения какво се случва с този първи мандат и правят ли се въобще някакви опити за съставяне на кабинет. 

В отговор на изявленията на съпредседателя на ДБ Атанасова обясни, че първо трябва да се изчака да приключат консултациите при президента. ДБ са поканени от Радев на консултации в понеделник, след при президента ще бъде и партията на Стефан Янев „Български възход“. Чак тогава можем да говорим за връчване на първи мандат и възможности за съставяне на кабинет, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ.