Диман Георгиев: Човешкият живот надделява пред цената на газа, проблемът е, че страната ни губи хибрината война с Русия

полк. Диман Георгиев

полк. Диман Георгиев

"Основен акцент в тази кампания ще бъде външната политика и националната сигурност. Искаме или не, войната в Украйна ще окаже влияние в кампанията, защото се разместват пластовете в България. Войната в Украйна показа кой кой е в българската политика. Ние се разделихме на два лагера - на тези, които искат страната ни да е с Русия, и на останалите, които искаме да сме силна европейска държава в силен Европейски съюз". Това заяви кандидат-депутатът от "Консервативно обединение на десницата" (КОД) о.з. полковник Диман Георгиев пред БНТ. 

"Със сигурност трябва да надделява човешкият живот пред цената на газа. За мен това не е дилема. Украйна ще победи в тази война. Проблемът е, че ние губим хибридната война. В България руските служби са инсталирали президент, който изпълнява проруска политика. Миналата година двама български офицери загинаха по негова вина и заради действия или бездействия на негови подчинени. Подполковник Валентин Терзиев загина, изпълнявайки задача единствено, за да покаже, че може да я изпълни съвместно с нашите съюзници. Интересен е случаят с Тодор Манчев. 32 дена, след като излезе доклада, че той няма съпричастност с измислен инцидент, беше подложен на неимоверен натиск, за да покаже българският президент на електората си за бъдещите избори, че съюзниците ни от НАТО и ЕС не са желани в България. Натискът, на който беше подложен този офицер, го доведе до самоубийство. Когато се назначават проруски правителства, които се опитват да променят курса на страната, се отразява на всички въпроси за енергетика и корупция. Бащата на Тодор Манчев ми се обади и ми каза: "Г-н полковник, моят син ще бъде убит". След като се опитах да разследвам случая, ми беше отнет компютърът, както и дисковете, които съдържат класифицирана информация. Беше ми забранено да ходя на работа, а канцеларията ми беше запечатана", каза още Георгиев. 

"Има два въпроса, които спешно трябва да се решат. Първият е по Плана за възстановяване и развитие. Не бива да се затварят въглищните електроцентрали, защото след 3 години електричеството, което произвеждаме, няма да има с какво да бъде заместено. Освен това, нашите съседи - Гърция, Северна Македония и Сърбия разчитат на тези електроцентрали, за да запълнят своя енергиен микс. Трябва да използваме това, за да искаме преразглеждане на тази част от Плана за възстановяване и развитие за затваряне на електроцентралите. Същото се отнася и за зелената сделка, която в момента работи в полза на Путин и е решение на комунистите и социалистите в ЕС, което не може да се върви заедно с помощта за Украйна", категоричен е Диман Георгиев.     

20221002_Izbori.jpg