Делчев се оправдава: ДБГ не се разпада, Зеленогорски планирано влиза в "Демократична България"

Манолова е кандидатът, който най-силно желае да бъде променен модела на управление в София

Димитър Делчев

Димитър Делчев

ДБГ не се разпада, партията е консолидирана, всички се готвят за местните избори. Защото голямата цел е ясна – разбиване на модела на управление на ГЕРБ в столицата. Това каза в студиото на Би Ти Ви лидерът на ДБГ Димитър Делчев, който коментира ситуацията в партията след напускането на Найден Зеленогороски и още трима нейни членове.

Той  смята, че Зеленогорски и хората около него ще влязат в листите на Демократична България. Това е планирано, а не е принципно. 

Радвам се, че са си намерили място някъде другаде, те ще бъдат добри общински съветници. Решението им е по-скоро атака срещу ДБГ, смята Делчев.

Що се отнася до това защо не припознават в арх. Игнатов бъдещия кмет на София,  лидерът на ДСБ бе лаконичен: Г-н Игнатов е симпатичен кандидат, но не съм чула някаква позиция по отношение на модела на управление на Фандъкова. Докато ГЕРБ са власт нищо няма да се промени, а Манолова се явява кандидатът, който най-силно иска този модел да се промени.

Делчев отрече да има сделка между ДБГ и Мая Манолова.

В управлението на София няма дясно или ляво. Корупцията също не е дясно и ляво. Няма как борбата на принципи да бъде сделка. Кметът е силна фигура, която може да задава посоката на управление на столицата и без да има свои общински съветници, убеден е Димитър Делчев.