Директорка на детска градина е със счупен таз заради гневен татко

Директорка на детска градина в Свиленград е в болница със счупен таз след насилие от страна на родител. Бащата Красимир Вучков пък твърди, че детето му е удряно. Той е с повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен го грози лишаване то свобода от 2 до 10 години, обясни наблюдаващият прокурор Стоянова, цитирана от Нова телевизия.

Обяснението на таткото за инцидента е, че жената паднала сама. "Аз бях клекнал на нивото на детето си, тя се опита да затвори вратата през крака ми. Дърпайки вратата обратно, виждам, че тя полита и пада. Чух, че казва: "Ей това ти е най-голямата грешка", казва той. Вучков също така се съмнява, че тя няма наистина счупване, защото видял, че се изправила.

Община Свиленград е назначила комисия, която да провери имало ли е насилие над детето в детска градина "Радост". Според кмета Анастас Карчев комисията не е установила нередности. Той допълни, че директорката се възстановява, но все е в "Пирогов".

Златка Иванова работи в детската градина и е станала свидетел на сблъсъка. По думите й бащата дошъл и питал кой е инжектирал детето му, след като то не идвало в градината в продължение на 15 дни. Директорката се опитала да обясни, че подобни манипулации се извършват само от личните лекари на децата, а той нанесъл удар с лявата си ръка по дясната страна на лицето на й. В следствие на удара жената счупила тазобедрената си става.