Длъжна ли е Европа да целуне по устата Путин по време на коронавирус

С такова впечатление останахме от твърденията на една професорка в БНР (Волгин)

Проф. Григорова и водещият Волгин

Проф. Григорова и водещият Волгин

 Светослав Пинтев 

Лозунгът „Россия без Путина“, звучи навсякъде в Русия, както писахме, позовавайки се на свободните медии в страната, които по чудо още съществуват, въпреки жестоките преследвания и гигантски глоби. Но някои специалисти по Русия не са и чували за това.
"Европа би била силна само с Русия и европейските държави рано или късно ще го разберат". Това каза 

пред съмишленика си Петър Волгин

 в неговото предаване по БНР проф. Дарина Григорова от СУ "Св. Климент Охридски", която е и главен редактор на ALMANACH "VIA EVRASIA".  Тя гастролира там с любезната помощ на българските данъкоплатци, а също и много подобни на нея. Не, за да консолидират обществото в това тежко време, а за 

да задълбочават разломите 

Разбира се, професорката  има предвид Русия на Путин, а не такава от лозунга на руснаците, сакън. Даде и  някакъв безумен пример и със САЩ, където коронавирусът бил наричан "китайски вирус". Тази литературна фигура вероятно трябва да ни убеди, че Европа е длъжна да целуне по устата Путин, както се целуват доновете от италианската Купола (и не само те, това е едно от обясненията за яростта на вируса на Апенините“-б.а.)
 Апропо, въпросните донове са близки с наркокартела „Кали“ в Колумбия, чийто пари пък Путин перял  докато бил в кметството на Санкт Петербург, , както заяви тези дни един негов бивш съветник и един следовател по т-нар. дело„Путин“. И Тамбомската мафия имала пръст във връзките с „Кали“, но това е друга история. Живеем в 

глобален свят, особено за мафията   

Коронавирусът е само епизод, но Октоподът се опитва да се възползва от него, за да го направи глобален само за себе си.
Тези неща от професорката няма да ги чуете, нищо че е докторант по руска история. Повече и отива докторантура по съветската пропаганда, ако питате мен. С интерес прочетох заглавията на някои от последните й лекции: 
Тема: "Украинский Янус между Галицией и Малороссией (модели национального образа на фоне геополитической тектоники)"24 септември 2016, публична лекция в МГИМО, Москва, Русия, Тема: Русский мир на Балканах, 27 септември 2016, публична лекция в МГУ, Москва, Русия, и особено вълнуващата: 

Тема:  Сила и правда постсоветского орла

Издала е й книга „Империя Феникс“, с руския двуглав орел и знамето на корицата. 
„В светлината на това лекторът засегна проблема с изграждането на политическото и географското пространство, в което съществува съвременна Русия: какво е това - „Велика Европа“ или „Велика Евразия“? Преподавателят не пренебрегна и толкова важен сюжет като влиянието на идеологическия фактор върху развитието на външната политика на страната ни“, пише тогава сайтът на Историческия факултет на Московския университет.
Именно идеологията на 

„Велика Евразия“ 

и нейната пропаганда виждам като червената нишка в творчеството на тази дама.
При Волгин проф. Григорова посочила „интересно структуриране на информационната политика в Русия“ във връзка кризата с коронавируса, като обяснила, че новините за ограничения и забрани ги съобщават кметът на Москва Сергей Собянин и премиерът на Русия Михаил Мишустин, а не президентът Владимир Путин: "Това е тънък психологически ход", коментира тя и добави, че по този начин те ще понесат и негативите за това, "че са тормозили, във всякакъв смисъл на думата, хората", а не президентът Путин. Пропуснала е само да пита хората, които много ясно си казват кого обвиняват. 
"Кризата показа, че 

пазарната икономика е гола", 

казва още професорката.  Според нея малко хора се замислят за причината за тази ситуация, в която се намира светът, защото медицината не може да бъде бизнес:
"Видяхме кой прати лекари в Италия - Куба. Тази страна има ли нещо общо с пазарната икономика, а каква медицина има - защо? Тези реални причини се скриват, а се надгражда паника и някакви фантастични проекти за нов свят. Но той светът отдавна е променен, просто ние не го забелязахме", казва професорката. Няма и да го коментирам, защото е очевидно, че това твърдение 

няма нищо общо със здравия разум

 Тя заяви, че в България не сме подготвени за коронавируса, защото сме сринали социалната държава.
По думите на проф. Григорова има илюзия, че ще има неувереност, но тя е заради "общия протокол", по който всички общества реагират на тази криза - има еднаквост в действията, по които се реагира, и еднаквост в паниката.
Само пропуска да отбележи, че някои страни продължават да са агресивни и да си правят пиар от трагедията на други, опитвайки да разцепят ЕС.
Тази подробност е просто незабележима.   
 Но най-страшното е, че тази жена преподава на студенти в СУ "Св. Климент Охридски“, който някога беше средище на свободолюбието.