Изправени сме пред риск върху родината ни да падне нова желязна завеса и нов авторитарен ред, определен от Путин

Не можем да сме безучастни към кризата, която тласна държавата ни в лапите на комунистическите наследници

Николай Ненчев*

Ние сме България!

От всички нас зависи евроатлантическото ни бъдеще! 

Ако направим така, че в следващия парламент да има поне една истинска дясна, демократична, евроатлантическа и антикомунистическа политическа сила, която да поиска с точка първа отстраняването на Румен Радев и възстановяването на парламентарната ни демокрация ще бъде много по-лесно, нали?! Настоящето ще е ясно, а бъдещето неоспоримо! Ние, хората, които никога и под никаква форма не сме били свързани с БКП, ДС и производните им, сме много повече. Дори бихме имали парламентарно мнозинство, ако поискаме. Ние сме България! Но сме наивни, защото позволихме да бъдем подведени, под предлог че децата на комунистическата номенклатура не трябва да носят вината на родителите си и дори могат да бъдат демократи  (има изключения, разбира се, но са малко). А те, наследниците им, в много отношения ги надминаха в слугинажа си към задкулисието и Русия.

Комунистите и наследниците им унищожиха традиционните български политически партии и организации! Създадоха нови, оглавени от децата им, образовани в Москва и на Запад, но възпитани и дамгосани според идеологията им! Политическото им инженерство не спира да превръща парите им в нови и нови проекти. Всяка поредна партия или коалиция, създадена от тях, е с единствената цел да добие властта и да извършва поредни престъпления – от репресии до криптобанки. 

Днес има риск върху родината ни да падне нова желязна завеса и нов авторитарен ред, определен от Путин и безумия му режим, обслужван тук от пРезидента ни - „губернатор на Русия“. Веднъж дестабилизирана, държавата ни ще се озове в евразийската сфера на диктат и безпътица. Сега, когато Радев и Нинова разменят папката със съдбата на България, ние сме длъжни да реагираме твърдо и бързо. Не можем да сме безучастни към кризата, която тласна държавата ни в лапите на комунистическите наследници.

Подмяната днес изглежда нагло устойчива заради мълчанието ни и заради липсата на алтернатива, която ние сме длъжни да дадем! Не можем да останем безмълвни и безучастни пред собствената си съдба!

Кръвта на страдалците вика от земята ни! Ние, наследниците им, ще позволим ли страната ни отново да бъде завладяна от децата на убийците им? Ще останем ли безмълвни!?

* Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора, заглавието е на Faktor.bg