Днес Майкъл Джексън щеше да празнува 60 години

Майкъл Джексън

Майкъл Джексън

В месеца, в който Кралицата на попа Мадона навърши 60 години, легендарният Майкъл Джексън щеше да празнува своя 60-ти рожден ден.

Новината за изненадващата смърт на звездата шокира света. През 2009 година Майкъл Джексън си отива след приемане на смъртоносна комбинация от лекарства. Именно през 2009 година Майкъл трябваше да направи голямото си завръщане на сцената в Лондон.

Сега децата му вървят по неговите стъпки. Дъщеря му Парис е актриса, модел и певица. Принс Джексън вече продуцира музикални клипове. Най-малкият син на Джако, известен под псевдонима Бланкет, още е ученик. Наследниците на Майкъл печелят милиони от творчеството му.

От пет години Майкъл Джексън води класацията на най-печелившите покойни знаменитости. Според изчисления на "Форбс" през 2017 година приходите от продажби на албуми, авторски права и музикални събития, посветени на Краля, са около 75 милиона долара.

Талантът на Джексън го изкачва на престола на поп музиката. Още от малко момченце той се превръща в безспорен идол на децата с парчетата на Jackson 5. Неговата лунна походка, гениални песни и клипове, и впечатляващи спектакли на сцената Майкъл преобръща представата за шоубизнес още в началото на 80-те.

В по-късно в интервю за Опра Уинфри изпълнителят споделя:"Винаги съм искал просто да бъда едно съвсем нормално малко момченце. Но съдбата искаше нещо съвсем различно."

Приживе звездата печели 13 от престижните отличия. През 1984 той става първият изпълнител, който за една нощ получава 8 награди "Грами". По-късно проблемите на Майкъл започват да излизат наяве. Отменени концерти, припадъци на сцената, пристрастяване към пластичната хирургия, заглавия за "Лудия Джако". Детайлите около двата му брака с Лиса-Мари Пресли и медицинската сестра Деби Роу остават скрити от обществото.

През 2010 година на Майкъл посмъртно е присъдена награда "Грами" за цялостно творчество. А десет седмици след смъртта му Джако е положен в мавзолей в гробище до Лос Анджелис. Феновете му остават верни на неговите неповторими песни и на огромния му талант.

(Източник: Дарик)