Докато възгласите ОСТАВКА…А А А ! кънтят навсякъде, истинските „играчи“ кроят „служебни“ и следващи кабинети

На „протестите“ последния месец, нито протестиращите, нито подстрекателите, не казват нищо за…после

Антон Антонов*

„21 ден на протестите! Народът иска нов „9-ти септември“ или да избира Той главния прокурор!

На улица „юпита“ призоваха срещу ЕС и … да се създаде „истинска комунистическа партия“, която да въздаде справедливост…А „Боец“ призова към революция …
И зад всички тях – БСП, „бисексуални“ ляво-десни партии и лидери“ 

Тази привечер, реших да навестя отново местата, където са съсредоточени „протестиращите“… Видях доста познати, разни категории хора, някои от предишните протести, от тези, които знаеха защо са там, но не съвсем… Видимо, доста объркани днес… Партийните агитки – бесепарски, дебейски и прилежащи, но не така многобройни… Основният пълнеж бе от гост-протестиращи, основно, работещи и учещи на Запад, не в Москва, временно тук, поради COVID-19-ваканцията.

По възрастните и партагитките бяха пред президентсвото, другите на Батемберг, пред Двореца.. И там бяха хитовите изпълнения…

От добре оборудвана говорителна уредба един след друг излизаха млади хора, които даже се представяха…Основно, учещи на Запад… И тук, дойде моето изумление… Младеж подхвана темата за днешният Евросъюз откровено критично, който той го смята за ненужен. И започна фантазия на база история…Че моделът на нов ЕС, трябва да бъде нещо свързано с древните Рим и Гърция!? И това в 21 век!? Къде и кога са учили история, направо зашеметяващо… Следващият оратор също обеща, че след като свалят Бойко Борисов и мафията, можело да се създаде „истинска комунистическа партия“, не като БСП, която да въведе справедливост и равенство… И двете речи, бяха изпъстрени с цинични определения към лица от днешната политика.

Финално, преди да си тръгна отвратен от питомците на английски учебни заведения, излезе представител на видинската деструктивна политорганизация „БОЕЦ“, който в присъщият им просташки агресивен стил, заплашва и обещава неща, като нова Конституция и нови партии.

И всичко това, пред публика, която по-външния си вид няма нищо общо с бедност и глад, както и каквито и да е репресии… Добре, даже отлично облечени граждани, кой с бира или сокче в ръка.. И никой с „маска“, според изискванията на Закона и „мерките за неразпространение на „коронавирусът“… До кога ли, ще бъде така? Или на Улицата, единственото масирано присъствие с професионално, културно поведение и толерантност ще са само момчетата и момичета от МВР!

ОСТАВКА…А А А ! Този възглас кънтеше навсякъде из Центъра на столицата… А истинските „играчи“, онези, които направляват и заплащат разходите по тези „вълнения“, някъде наоколо или по вилите си, сигурно кроят вече „служебни“ и следващи правителства, отново под контрол, като всички „употребени“ от тях до сега после ще бъдат захвърлени на тълпата!

Интересно, на „протестите“ последния месец, нито протестиращите, нито подстрекателите, не казват нищо за…после? Или след като „свалят“ Борисов и Гешев, и изгонят депутатите, какво следва? Кой ще приеме „тяхната“ конституция и „техните“ закони, за да печелят, те сега от властта?

И финалният ми, политически извод за политическите партии днес е, че те са  неокомунистически, като БСП, наследницата на БКП, както и дясно-леви, синьо-червени политически бисексуални партии и лидери, и мъгла пред българският народ, който просто не е по улиците, а работи.

Само след месец-два следва – есенно-зимният климатичен и политически хаотичен сезон, гарниран, защо не, с нова вълна от коронавирусът. А тогава - безработица, безпаричие и ускорен социален, здравословен и хуманитарен взрив!

*Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора. Заглавието е на Faktor.bg