Доналд Тръмп: САЩ няма да налагат строги ограничения в случай на втора вълна от COVID-19

Понастоящем над 1 500 000 души в Съединените щати са тествани положително за смъртоносния COVID-19, починалите са близо 97 000 души, а експерти предупредиха за вероятна втора вълна на пандемията.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше категоричен, че САЩ няма да налагат строги ограничения в случай на втора вълна от COVID-19, като изрази увереност, че страната ще може да управлява новите огнища, ако и когато се появят.

"Хората казват, че това е много различна възможност. Това е стандарт. И ние ще гасим пожарите. Няма да затваряме страната. Ще гасим пожарите", каза Тръмп по време на обиколка на завода на „Форд” в Мичиган, който в момента произвежда медицински респиратори.

Икономическият съветник на Тръмп, Питър Наваро, коментирайки облекчаването на карантината, заяви, че блокирането на икономиката „косвено“ ще убие повече хора от COVID-19. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин също заплаши с риска от „трайни щети“ за икономиката на САЩ, ако мерките не бъдат премахнати скоро./БГНЕС, АФП