Кристина Петкова: ДСБ е единствен гарант за опазване на десните интереси

Предстои да започнат дебатите за промени в Конституцията. Предложението не е готово, но предстои разговорите да стъпят на конкретни предложения за статута на главния прокурор и възможност гражданите да подават пряка конституционна жалба в Конституционни съд. Този коментар направи в студиото на БНТ Кристина Петкова, зам.-председател на ДСБ, по повод създадената Временна комисия за промени в Конституцията.

Според нея парламентът може да контролира главния прокурор. Предстои до няколко дни на ниво ДСБ и ДБ да се съберат, да обсъдят конкретните предложения, да ги обсъдят с правосъдния министър и след това ще представят конкретни стъпки и мерки за съдебната реформа, уточни Петкова.

По отношение на напускането на младежката организация на ДСБ, Петкова смята, че цялата ситуация е изключително притеснителна, тревожна и трябва да се направи анализ.

Трябва да има реформа, засилване на комуникацията в ДСБ и ДБ, както и в голямата коалиция. Тепърва предстоят разговорите, за да се промени начинът, по който се говори вътре в партията и извън нея. Ние сме единственият десен гарант в управляващата коалиция, който може да охранява десните интереси докрай, подчерта Петкова.