Две българки атакуват Ню Йорк с „Експериментът“

Това са: Рада, позната в САЩ като агент на хитови мюзикъли на Бродуей и бившата адреналинка Ени

Рада

Рада

Две красиви и талантливи българки, Рада и бившата адреналинка  Ени, атакуват Ню Йорк, научи Factor.bg от Евгения Радилова - Ени.

На 9-ти ноември излиза дебютният мини-албум на Рада и Събджект Ту Чейндж (Rada and Subject to Change.)

Kазва се „Експериментът“ и включва инструментал и четири авторски песни между които „Нищо не се променя“ и „Защото те обичам.“ 
Видеоклипът на „Нищо не се променя“ излиза на 7-ми ноември, а премиерата ще се състои в Ню Йорк, където изпълнителката Рада живее и работи. 
Клипът е режисиран от Евгения Радилова- Ени, една от първите адреналинки от „Господари на ефира“, направила режисьорска кариера зад Океана. Заснет е от самия Майкъл Тоснър, който има и номинация „Еми,“ една от най-престижните награди за телевизионно изкуство в света. Музикален продуцент на „Експериментът“ е Бен Б. Гос, познат на балканите като Боян Гьошевски.

Рада идва от театралния свят. Тя е добре позната в Щатите като агент на хитови мюзикъли на Бродуей между които „Котките“, „Чикаго“ , „Стомп“ и много други. Първите й стъпки в бранша започват с написването на моно спектакъла „Когато тишината избухне“, поставен на сцена в Ню Йорк. Тя не изоставя творчеството дори след като се развива като агент, но то постепенно взима формата на все по-кратки текстове, които я вдъхновяват да започне да пише музика. Предизвикателството идва от това, че тя не знае как да го направи! Не се отказва и решава да подходи kъм задачата чисто експериментално. Дава име на експеримента си - „Събджект Ту Чейндж“ или преведено на български, „Подлежащо на промяна.“ Рада иска да промени това, че е загубила връзката си с музиката. Като малка тя пее в небезизвестния пловдивски хор „Детска Китка.“ Този път, обаче, е вдъхновена да е не само изпълнител на песни, но и техен автор. След серия опити и колаборации, мини-албумът, „Експериментът“, е вече факт, а „Събджект Ту Чейндж“ се превръща в част от името и музикалния образ на Рада.

Песните от проекта ще могат да бъдат намерени на всички големи музикални платформи следващия месец.